Home

Nieuws

Greenport zoekt collectief model na PT

Greenport Holland onderzoekt onder de dragende organisaties hoe het systeem van collectieve bijdragen van bedrijven kan worden hersteld na het verdwijnen van het PT.

Daardoor dreigt financiering te vervallen voor zaken als onderzoek. “In de vorige bestuursvergadering van Greenport Holland is dat aan de orde geweest. Loek Hermans zal hiermee bezig gaan. Als je niets regelt voor collectiviteit kachel je achteruit en ben je de economische voorsprong kwijt”, aldus een woordvoerder.  Gekeken wordt naar modellen die al bestaan, zoals bij Plantum voor uitgangsmateriaal. Ook een maatregel van de minister, zoals het verbindend verklaren van een cao, is een model waar Greenport naar kijkt. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de nieuwe secretaris van Greenport Holland Eppy Boschma. Ze is oud-ambtenaar van Economische Zaken  en recent in dienst getreden bij Greenport Holland.

Het Productschap Tuinbouw laat weten zelf met branche-organisaties te overleggen welke taken kunnen worden overgedragen. Naar verwachting januari wordt duidelijk wat kan worden overgedragen en kan de begroting voor 2013 opnieuw worden vastgesteld. Nu al is duidelijk dat het volledige onderzoeksprogramma zoals dat is voorgesteld in november niet zal worden uitgevoerd, aldus een woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.