Home

Nieuws

Floriade in financiële problemen

De vijf 'Floriadegemeenten' moeten ingrijpen om een faillissement van het evenement in Venlo te voorkomen, nadat hoofdsponsor Rabobank het krediet heeft opgezegd.

Om te zorgen dat de Floriade bv haar rekeningen kan betalen, heeft de gemeente Venlo nu een voorschot verstrekt van 2,5 miljoen euro. Hiermee is de Floriade bv nog niet uit de brand, omdat die nog moet zorgen voor het ontmantelen van het expoterrein, meldt dagblad De Limburger. Om alle noodzakelijke uitgaven te kunnen doen, stelt de Regio Venlo een krediet beschikbaar van in totaal twaalf miljoen euro. In ruil verlangen de gemeenten dat de directie om goedkeuring vraagt voor alle uitgaven boven de duizend euro.

Eind mei moet blijken hoe groot het tekort van de Floriade, die van april tot oktober op bedrijvenpark GreenPark Venlo werd gehouden, precies is. De organisatie zegt zoveel miljoenen te hebben geïnvesteerd in blijvende verbetering van het terrein, dat het niet onredelijk is als de gemeenten in de regio daaraan meebetalen. Daarover wordt nog onderhandeld.

Het verlies ontstond doordat zowel de inkomsten als de uitgaven van de Floriade tegenvielen. De beoogde twee miljoen bezoekers kwamen wel, maar er waren extra marketingcampagnes nodig om dat voor elkaar te krijgen. Bovendien gaf het publiek minder uit dan begroot.

Of registreer je om te kunnen reageren.