Home

Nieuws laatste update:11 dec 2012

EU gaat meer groente streng controleren

De Europese Commissie gaat bonen uit Kenia, aardbeien uit China en kruiden en groente uit Vietnam strenger controleren bij binnenkomst in de EU.

Dat blijkt uit een update van de lijst voor grenscontrole. Het zijn de meest vervuilde producten met residu van gewasbeschermingsmiddelen of microbiologische besmetting met het norovirus en of hepatitus A voor aardbeien uit China (bevroren).

Minder controle wordt uitgevoerd op aubergine uit de dominicaanse Republiek, kruiden uit India en bonen, aubergine en koolsoorten uit Thailand. Dat betekent dat deze producten steeds schoner worden door een strakker beleid van exporteurs en importeurs. Thaise groenten staan nog steeds onder een stevig toezicht.

Pepers uit Peru zijn van de lijst geschrapt vanwege gunstige scores bij controles door EU-lidstaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.