Home

Nieuws

Bezorgdienst AGF wil Nederland veroveren

De internetbesteldienst voor ondermeer groente en fruit HelloFresh heeft een kapitaalinjectie gekregen om verder te groeien in ondermeer Nederland.

Het internationale bedrijf brengt nu landelijk versboxen aan huis bij consumenten, met daarin recepten en verse groente en fruit en andere verse ingrediënten.

Wie zich op de site inschrijft, kan iedere week een kist verse groenten en fruit ontvangen en recepten om die ingrediënten tot maaltijden te verwerken. In Nederland leverde het bedrijf oorspronkelijk alleen in de Randstad, maar dat werd afgelopen maanden uitgebreid tot landelijke dekking.

Een woordvoerder van het bedrijf vertelt aan het blad Emerce: “Met deze investering willen we hier aankomend jaar vertienvoudigen. We begonnen met één soort box. Inmiddels verkopen we ook vegetarische boxen, fruitboxen en nu ook de Kerstbox.”

Buitenlandse media spreken over een investering van tussen de vijf en tien miljoen euro. Dat geld moet worden gebruikt om te groeien in Nederland, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Australië en Amerika.

In deze financieringsronde, de tweede voor het jaar oude bedrijf, participeren maatschappijen als Rocket Internet, Holtzbrinck Ventures en Kinnevik. Een nieuwe aandeelhouder is het Duitse Vorwerk Ventures.

Of registreer je om te kunnen reageren.