Home

Nieuws

Bayer verwacht forse omzetgroei groentenzaden

Bayer CropScience zet in op een stijle omzetgroei voor haar groentenzadendivisie. Van 1,7 miljard euro in 2011 moet de omzet groeien naar drie miljard euro in 2020, stelde Bayer op een eigen toekomstforum voor groente (Bayer CropScience's Vegetable Future Forum).

Bayer CropScience doet dat door eerst vijf miljard euro te investeren in ontwikkeling van nieuwe verbeterde rassen. Dat traject zette het concern al in 2011 in. Bayer speelt daarmee in op de verwachte sterke groei van de vraag naar gezonde voeding.

De toekomst van de groentenproductie en afzet ligt in gesloten ketens, denkt Bayer en ook de Rabobank. Analist Cyrille Filott stelde tijdens het forum dat alleen zo in de toekomst door afnemers voldoende garantie bestaat op beschikbaarheid. De forumleden gaat uit van een toekomstige schaarste door een groeiende vraag.

Of registreer je om te kunnen reageren.