Home

Nieuws

Zorgen om oudere werknemers

Vandaag opent de inschrijving voor de Innovatieprijs Gezond&Vitaal werken. De agrarische gezondheidsdienst Stigas vraagt daarmee aandacht voor het feit dat werknemers én tuinders tot hogere leeftijd op de bedrijven werken.

Met de Innovatieprijs Gezond&Vitaal zoekt Stigas naar vernieuwende ideeën om langer gezond door te kunnen werken in de land- en tuinbouw. De prijsvraag maakt deel uit van de campagne ‘Werken aan morgen’, die onlangs is gestart en wordt gesteund door het Europees Sociaal Fonds.

“We worden steeds ouder en we werken langer door. Deels omdat we dat willen en deels omdat de overheid dat van ons verwacht. Maar binnen sommige bedrijven is langer doorwerken in een productiefunctie niet vanzelfsprekend gezien belasting ten opzichte van belastbaarheid bij oudere medewerkers. Vandaar onze vraag”, aldus arbeidsdeskundige Albert van der Burg van Stigas.

Te denken valt aan combinaties van taken die samen een volledige functie vormen waar een oudere werknemer mee uit de voeten kan. Of slimme oplossingen om het werk lichter te maken. Dit kunnen technische oplossingen zijn, maar ook slimme manieren van communiceren die ervoor zorgen dat knelpunten tijdig worden aangepakt.

Een idee is des te interessanter als het praktisch toepasbaar is, zodat ook kleine ondernemers ermee aan de slag kunnen zonder al te veel kosten te maken en zonder al te veel verstoring van het werkproces. Ideeën inzenden kan via dit wedstrijdformulier.

Of registreer je om te kunnen reageren.