Home

Nieuws

Weekoverzicht: Kropsla en komkommer duurder

Uit de update van de weekprijzen valt op te maken dat de kropsla en komkommer stevig in prijs zijn gestegen. Aubergine en paprika zitten juist weer in de min.

De prijs voor komkommer steeg eind week 45 bij de Mechelse Veilingen tot 55 cent voor de 40’ers. Twee weken geleden lag de prijs nog rond het niveau van 30 cent per stuk. De 35’ers doen het met 38 cent iets minder. Ook kropsla zit stevig in de lift. De prijs klom voor de 47 kilogram-sortering tot 74 cent per krop.

Aubergine zit stevig in de min. De prijs zakte voor de klok in België naar een niveau van 51 cent voor de 225 gram. Voor 300 en 400 gram lag de prijs zelfs nog 10 tot 20 cent onder dat niveau. Dat terwijl de prijs in week 45 nog tussen de 60 en 80 cent per kilo schommelde.

In vollegrondsgroenten is een prijsdip merkbaar bij prei en bloemkool. Bij Veiling REO daalde de prijs voor prei naar 40 cent per kilo. Bloemkool zit op een niveau van 53 cent voor de Flandria 6-sortering.

Witlof is na een stevige prijsval begin week 45, weer bezig aan een opmars. Vrijdag werd 86 cent genoteerd. Voor Spruitkool liep de prijs bij Veiling ZON afgelopen week weer stevig terug. Van een niveau van bijna 70 cent per kilo op maandag, tot 50 cent op vrijdag (B’tjes). Voor A’tjes ligt de prijs bijna een dubbeltje lager.

Bekijk de actuele veilingprijzen in het weekoverzicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.