Home

Nieuws

Tuinders ontlopen woningbouw

De gemeente Westland geeft 21,5 hectare woningbouwgrond terug aan de glastuinbouw. Het gaat om grond die in het kader van de woningbouwlocaties Westlandse Zoom moeilijk verkoopbaar blijkt.

Vanwege de stagnerende woningmarkt stelt de gemeente Westland de woningbouwambities in plan Westlandse Zoom bij. Dat betekent dat in een gebied van bijna 30 hectare in met name Kwintsheul toch geen nieuwe woningen zullen komen. De tuinders die dreigden te moeten verkopen kunnen nu hun bedrijf voortzetten.

Ook in Kwintsheul in gebied De Gouw wordt juist nog bijna 6 hectare extra tuinbouwland omgevormd tot woningbouwgrond. Verder ziet de gemeente voor met name de bouwlocaties aan de kust nog kansen. De gemeente en ontwikkelaar Bouwfonds nemen de verdere ontwikkeling van de woningbouw in handen. Daartoe neemt Bouwfonds de aandelen van de andere ontwikkelaar Grondvest Westland in het Ontwikkelingsbedrijf Westlandse Zoom over. Dit Ontwikkelingsbedrijf, dat voor de helft in handen van de gemeente blijft, neemt bovendien de risico’s van de grondexploitatie over van de gemeente, die dat risico tot op heden volledig droeg.

Of registreer je om te kunnen reageren.