Home

Nieuws

Teler krijgt zandschade in kas niet vergoed

Ballast Nedam hoeft een teler in het Westland geen vergoeding te betalen voor schade door zand. In september 2011 zorgde een storm voor een forse schade toen zand de kas inwaaide.

Dat zand had bouwer Ballast Nedam nabij de kassen geplaatst voor de aanleg van een nieuwbouwwijk. Ballast handelde in opdracht door de vier meter hoge zandwal te plaatsen, bedoeld voor inklinking van het bouwterrein. De storm leidde echter tot forse schade. De teler van cyclamen kreeg aanzienlijk minder voor het product, omdat keurmeesters de aanvoer afwaardeerde. De teler eiste ruim 2 ton van Ballast Nedam, maar de rechtbank van Den Haag oordeelde anders. Het is niet vast te stellen in kort geding dat Ballast Nedam onvoldoende maatregelen trof. Dat deed de bouwer namelijk wel voor afscherming met hekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.