Home

Nieuws laatste update:12 nov 2012

‘Risicotuinder’ blijft focus arbeidsinspectie

Het Westland Interventieteam wordt per 1 januari opgeheven, maar ‘geoormerkte bedrijven’ blijft de Inspectie SZW wel volgen.

Dat laat een woordvoerder weten. Het WIT is een interventieteam om risicobedrijven intensiever te volgen. De afgelopen jaren bestond dat team uit verschillende diensten als Inspecties SZW en Belastingdienst, maar ook ondersteund door marechaussee.  “Het was altijd duidelijk dat het WIT team eindig was, maar de know how blijft beschikbaar. Geoormerkte bedrijven blijven op de radar. Dat geldt voor de Inspectie SZW, ik weet niet hoe andere diensten het in gaan vullen”, aldus de woordvoerder. Het is niet helder wat de verandering van de focus bij Inspectie SZW  betekent voor de inzet in de glastuinbouw, waar steeds minder mis is met arbeid. De dienst benoemt weer andere risicosectoren, zoals de uitzendbureaus. Dat leidde eind oktober ook tot invallen in teeltbedrijven in Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant. “Met ingang van 2013 houdt het WIT dan wel op te bestaan, maar er is blijvende aandacht voor risicobedrijven.”

Of registreer je om te kunnen reageren.