Home

Nieuws 1 reactie

Rechtbank: diefstal groente niet bewezen

De Rechtbank van Zutphen oordeelt dat niet bewezen is dat een inbreker (voedings)middelen heeft weggenomen uit een garage, waaronder diepvriesgroente.

De inbreker werd gestoord bij zijn braakpoging en na de worsteling met de bewoners heeft hij niets weggenomen. De spullen stonden wel klaar in de garage voordat hij gestoord werd in zijn nachtelijke braakpoging. De rechtbank oordeelt echter dat niet bewezen is dat de inbreker spullen heeft weggenomen. De officier van justitie had juist wel daartoe geoordeeld.

Omdat de officier van justitie de inbreker een voltooid delict ten laste stelde werd hij vrijgesproken. Volgens de rechtbank gaat het hier om een poging tot inbraak, maar dat is hem niet ten laste gesteld. De bewoners van het huis krijgen door de uitspraak ook geen schadevergoeding.

Eén reactie

  • P. Verschuren

    De rechtstaat is meer en meer een illusie

Of registreer je om te kunnen reageren.