Home

Nieuws

Onderzoek arbeid tuinbouw stuit op prostitutie

Onderzoek naar mensenhandel in de tuinbouw kan ook de redding betekenen voor meisjes in de gedwongen prostitutie.

Het boek de Fatale Fuik van Henk Werson, mensenhandelexpert bij het korps landelijke politiediensten, rept over Iulia en Oana die uit Roemenië gelokt zijn en gedwongen worden te werken in de illegale prostitutie. Bij toeval worden ze via een onderzoek naar mensenhandel in de tuinbouwsector uiteindelijk ontdekt en gered.

Uit cijfers van het Coördinatie Centrum Mensenhandel (CoMensha) blijkt dat prostitutie en tuinbouw de belangrijkste sectoren zijn waar mensenhandel plaatsvindt. CoMensha luidt in haar jaarverslag over 2011 zelfs de noodklok over de tuinbouw. Het aantal geregistreerde (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel in de tuinbouw verdubbelde in 2011 naar 106. Bij prostitutie is dat aantal overigens nog een veelvoud. CoMensha stelt dat dit nog maar het topje van de ijsberg is.

Of registreer je om te kunnen reageren.