Home

Nieuws

Ondernemingsraad ZON akkoord met reorganisatie

De Ondernemingsraad van ZON fruit & en vegetables heeft afgelopen maandag positief advies uitgebracht over het door de directie opgestelde reorganisatieplan ‘Huis op Orde’.

Eind vorige week bereikten de directie en FNV al een akkoord over het Sociaal Plan dat bij Huis op Orde hoort. Zoals ZON eind augustus al aankondigde, neemt het bedrijf maatregelen om tot een grotere slagvaardigheid te komen. Dit is noodzakelijk vanwege de marktontwikkelingen maar ook door de steeds professionelere bedrijfsvoering van telers en telergroepen.

 

Huis op Orde bestaat uit een structuur- en een financieel deel. De structuurwijziging wordt ingezet om de slagvaardigheid richting de markt te vergroten en de complexiteit binnen de organisatie te verminderen. De noodzakelijke kostenbesparingen worden gerealiseerd door een mix van besparingen in overheadkosten en door de afbouw van het personeelsbestand met 36 FTE. De medewerkers zijn hierover deze week geïnformeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.