Home

Nieuws

Invallen teeltbedrijven in onderzoek uitzendbureaus

Afgelopen week is op meerdere teeltbedrijven in Westland, Noord-Holland en Noord-Brabant een inval gedaan in een grootschalig onderzoek naar malafide uitzendbureaus.

In totaal zijn negen bedrijven geïnspecteerd door Inspectie SZW (arbeidsinspectie), Belastingdienst, marechaussee en UWV. Daarbij is administratie in beslag genomen en in enkele gevallen wordt uitkeringsfraude vermoed. De woordvoerder bevestigt wel dat de focus van het onderzoek lag op uitzendbureaus, er zijn ook bedrijven in de bouw geïnspecteerd. Toch zijn bij het onderzoek van afgelopen week interventieteams voor champignons en Westland Interventieteam (WIT) betrokken wat duidt op een accent op de tuinbouw.

De Belastingdienst heeft bij dat onderzoek beslag gelegd op drie auto’s, ter voldoening van openstaande belastingschulden. De woordvoerder stelt dat die in beslagname bij de uitzendbureaus heeft plaatsgevonden. Buiten de negen invallen bij inleners, is bij vijf uitzendbureaus een inval gedaan.

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kondigde in september aan eerst de honderd meest malafide uitzendbureaus aan te pakken. Een interventieteam Aanpak Malafide Uitzendbureaus, bestaande uit medewerkers van de Inspectie SZW en de Belastingdienst, houdt zich hier mee bezig. Bij de actiedag van 31 oktober is samengewerkt met het Interventieteam Champignons en het Westland Interventieteam.  In totaal hebben zo’n 200 inspecteurs en controleurs meegedaan aan de acties.

Of registreer je om te kunnen reageren.