Home

Nieuws

'Herkomst diepvriesgroente vermelden'

Op verpakkingen van diepvriesgroente en fruit moet de herkomst vermeld worden. Dat stelt de Duitse minister van consumentenzaken Luci Puttrich van de deelstaat Hessen.

 

Ze pleit voor een verplichting voor dit soort producten. “Bij iedere tomaat of aardbei die ik vers koop, weet ik waar deze vandaan komt. De consument heeft het recht dat ook bij diepvriesproducten te weten.” Vorige maand ontstond in Duitsland veel onrust nadat een partij Chinese diepvriesaardbeien de bron was van 10.000 zieke kinderen die de vruchten voorgeschoteld kregen in de schoolkantine. Puttrich is voorstander van regionale productie en seizoensconsumptie. “De consument moet weten of zijn eten een maandenlange reis om de halve wereld heeft gemaakt.”

Tot nog toe zijn Europese herkomstregels niet geldig voor diepvriesgroente en fruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.