Home

Nieuws

Gesprekken REO en ZON met regio's

Veiling REO uit België en ZON Fruit & Vegetables hebben afgelopen augustus gesprekken gevoerd. Die waren louter ‘informatief’, laat ZON-voorzitter Ton Reijnders weten.

Toch streven de regio’s Venlo en provincie West-Vlaanderen naar een nauwere samenwerking, blijkt uit een verslag van dat bezoek. Venlo Greenport en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West Vlaanderen hielden bij het recente bezoek van een REO-delegatie aan de regio Venlo een gezamenlijke presentatie.  “Onze bestuurders kregen een kijk op hoe deze samenwerking zich in de toekomst kan ontwikkelen”, schrijft REO in haar ledenblad. Beide regio’s werken volgens REO hard aan een nauwere samenwerking.

De regio Venlo is volgens REO steeds belangrijker voor de afzet van West-Vlaamse producten richting het Ruhrgebied in Duitsland. De beoogde samenwerking tussen de regio’s lijkt daarmee om afzet te draaien. Volgens Reijnders is op korte termijn geen commerciële samenwerking te verwachten tussen de afzetpartijen REO en ZON. “We hebben onze visie gedeeld en die blijken gelijkenissen te hebben. Verder is het nog niet gegaan. Op dit moment zijn er geen gesprekken over concrete samenwerking.”

Of registreer je om te kunnen reageren.