Home

Nieuws

Boete fiscus voor constructie opkopen oogst

De belastingdienst heeft terecht miljoenen teruggevorderd van een tussenhandelaar in groenten en fruit die product opkocht uit een buitenlandconstructie.

Daarbij werd oogst op stam in Nederland opgekocht en verhandeld. De rechtbank in Leeuwarden oordeelde dat de tussenhandelaar geen recht heeft op fiscale landbouwvoordelen omdat de constructie daarvoor niet in aanmerking komt. De tussenhandelaar kocht van een Pools bedrijf in, en dat bedrijf werkte in een Polenconstructie, maar de belastingdienst en rechtbank oordeelt dat dit Poolse bedrijf uitsluitend moet worden gezien als leverancier van Poolse arbeid en daardoor geen landbouwvoordelen geniet. De rechter erkent deze Polenconstructie dus niet.

Wel heeft de rechtbank de naheffing en boete verlaagd, maar toch moet het bedrijf in totaal enkele miljoenen euro’s betalen aan de fiscus voor niet afgedragen omzet- en dividendbelasting, waarvan 1,3 miljoen euro aan omzetbelasting.

Of registreer je om te kunnen reageren.