Home

Nieuws

‘70 procent glastuinders voert water juist af’

Circa 7 op de tien glasbedrijven in de regio van Hoogheemraadschap Delfland voeren afvalwater op de juiste wijze af of lozen helemaal niet.

Dat blijkt uit een recent peiling van het schap en de gemeenten Westland, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en de Rotterdamse deelgemeente Hoek van Holland. Eerder voldeed de helft van de tuinders. De tuinders die nu ook voldoen hebben een lijst met actiepunten goed opgevolgd, stelt het Hoogheemraadschap. Aan het einde van het jaar moet het percentage op 90 procent liggen. “De laatste 20 procent zit nu in de laatste fase van het proces”, aldus een woordvoerder.

Vanaf 2013 gaat het Hoogheemraadschap handhaven, dat betekent dat telers een boete riskeren als ze niet aan de afspraken voldoen. De meeste telers lozen volgens afspraak op het gemeentelijk riool waardoor het gecontroleerd wordt afgevoerd en verdund en verwerkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.