Home

Nieuws

'Zieke kan in tuinbouw werken'

Een gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer moet passend werk kunnen vinden in de tuinbouw.

Dat oordeelt de Centrale Raad van Beroep in een zaak van de werknemer tegen het UWV. Dat kantoor heeft passend werk geselecteerd, waaronder functies in de tuinbouw, maar de werknemer liet weten dat lichamelijke klachten dit werk in de tuinbouw in de weg zou staan. De Raad van Beroep heeft dat weerlegd en oordeelt dat het UWV zorgvuldig te werk is gegaan.

De werknemer zat al langer in de WAO, maar kwam na een herbeoordeling in de WW. Eind 2008 meldde hij zich ziek en zit hij in de ZW. Nadat hij hersteld verklaard was, werd zijn uitkering uit de ziektewet gestop. Volgens de Centrale Raad van Beroep is dat een juiste afweging geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.