Home

Nieuws

Belgische Univeg-dochter boekt verlies

Legumex, het Belgische onderdeel van de Weide Blik heeft in 2011 een fors verlies geleden, terwijl de handel in Belgische groente en fruit lang niet verliesgevend was.

Waar in 2010 nog een winst van ruim een miljoen euro werd bijgeschreven, was het verlies in 2011 ruim 15,6 miljoen euro. Het komt door een afwaardering van een aantal buitenlandse deelnemingen, te weten Alara Tarum Ürünles en Univeg Katopé Frans SAS. Daarvan verwacht het bedrijf in de toekomst minder inkomsten. De afboeking komt ook uit het businessplan voor 2012 tot 2015, blijkt uit een toelichting.

Het bedrijfsresultaat op de handel in Belgische groente en fruit bedroeg bijna 5 miljoen euro. De winst voor belasting bleef door onder meer de Ehec-crisis ook nog net positief. De omzet steeg wel 16 miljoen euro naar ruim 102 miljoen euro.

Moederonderneming Univeg is dit jaar in een reorganisatie geraakt. Daarvan is in de jaarrekening over 2011 van Legumex nog niets terug te zien. Dat onderdeel is nu opgegaan in Univeg België.  De moedermaatschappij met Nederlandse activiteiten heeft nog geen jaarverslag gepubliceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.