Home

Nieuws

Supermarkt VS stopt verkoop kiemgroente

Kroger, de tweede Amerikaanse supermarktketen, stopt vanaf deze week met de verkoop van verse kiemgroente.

Het besluit volgt op een wetenschappelijke afweging van de keten, waarbij het de risico’s op microbiologische besmetting te groot vindt. “Op dit moment is er geen behandeling van verse kiemgroente mogelijk dat de pathogene besmetting bestrijdt als het al in het zaad aanwezig was”, stelt hoofd voedselveiligheid Payton Prett van Kroger. Prett zegt dat Kroger geen risico wil nemen met het product.

Het vakblad The Packer heeft bij de Amerikaanse voedselautoriteit FDA navraag gedaan over het aantal vondsten in kiemgroente. De FDA registreerde 24 terugroepacties sinds 2007 met het product. Ook in horecazaken als Subway is het gebruik van kiemgroente terug gelopen om die reden.

In Europa zijn recent de hygiëneregels verscherpt rond de productie en afzet van kiemgroente.

Of registreer je om te kunnen reageren.