Home

Nieuws

Sodexo gaat na uitbraak strenger toezien op inkoop

Sodexo is definitief als leverancier van de Duitse schoolmaaltijden betrokken bij uitbraak van voedselvergiftiging bij meer dan 11.000 vooral jonge kinderen in oostelijke deelstaten.

 

De onderneming heeft – in navolging van politici en voedseldeskundigen aangekondigd \strengere maatregelen in te voeren om te voorkomen dat opnieuw vervuild fruit wordt verwerkt in kindertoetjes. Ook heeft schadevergoeding beloofd.

De onderneming gaat bij inkoop strenger toezien op microbiologische controles, maar kondigt ook aan strenger te selecteren op leveranciers. Het is bekend geworden dat de cateraar een partij besmette diepvriesaardbeien inkocht uit China, waarvan eerder dit jaar ruim 44 ton in de Hamburgse haven werd ingevoerd. Opmerkelijk is dat Sodexo al in een vroeg stadium deze partij blokkeerde toen bekend werd dat de cateraar verdachte was als bron van de besmetting met het norovirus. Daarmee heeft het bedrijf een verdere verspreiding van de besmetting voorkomen, maar naar buiten toe heeft het steeds betrokkenheid ontkend.

De grootste uitbraak in Duitsland ooit, lijkt de voorkeur voor Duits product verder te vergroten. Van verschillende kanten wordt gepleit voor uitbreiding van het budget voor schoolmaaltijden. Nu mag een maaltijd niet meer dan 2,50 euro kosten en is de prijs een belangrijk inkoopargument. Bij een hoger budget kan het voedsel ook lokaal ingekocht worden, stelt voedselexpert Volker Peinelt in de krant Bild Zeitung.

Of registreer je om te kunnen reageren.