Home

Nieuws 1 reactie

Rol vakbond dreigt kleiner te worden zonder PT

Het verdwijnen van de productschappen betekent ook dat werkgevers en werknemers niet zomaar meer tot arbeidsbeleid kunen komen.

Dat stelt Jaap Bosma, bestuurder  bij CNV vakmensen. “Op zich hebben we een goede relatie met werkgeversorganisaties, maar bij werknemers zijn veel van onze mensen nauwelijks welkom. Hoe gaan we afspraken maken? Gaan we dan alleen af op een cao-onderhandeling of ook op andere punten? Dat zijn vragen die opkomen bij het wegvallen van het PT.” Vakbonden en werkgevers voeren ook gezamenlijk beleid binnen uitvoeringsorganisatie Colland. Dat komt mogelijk sterker in beeld, omdat daar ook heffingsbetaling plaatsvindt, uit cao-verplichting. Bosma: “Colland is wel veel beperkter dan wat we hebben bij het PT. Colland richt zich met name op de primaire sector. Het PT is veel breder. Bij Colland ondersteunen we ook arbeidsmarktprojecten.”

Eén reactie

  • P. Verschuren

    Ook vakbonden zouden zich eens moeten bezinnen wat hun toegevoegde waarde nog is als eigenlijk niemand nog lid wil worden. Eigenlijk is dat een compliment, de strijd is gestreden en werknemersrechten staan niet ter discussie.

Of registreer je om te kunnen reageren.