Home

Nieuws

Plan voor stadstuinbouw bij Greenery Breda

De ZLTO is in gesprek met The Greenery om groente en fruit te telen op het terrein van The Greenery in Breda. Daar liggen 3,5 hectare grond en gebouwen waar al enkele jaren nauwelijks activiteit is.

Het is onderdeel van stadslandbouwprojecten die ZLTO ook in Tilburg wil starten op een voormalig Van Gend & Loos terrein. De plannen zijn in een vroeg stadium, ZLTO zoekt een tuinder om de teelt te verzorgen, maar de focus ligt ook op zorg, educatie en verkoop. De projecten binnen de steden moet de kloof van consument en producent verkleinen. Stan Kerkhofs, adviseur stadslandbouw van ZLTO: "het is in een redelijke embryonale fase. We kennen de grondkwaliteit niet, maar er is veel mogelijk. Ook teelt uit de grond. We hebben twee weken geleden de gesprekken gevoerd met The Greenery en zij staan open voor het project."

ZLTO voert ook gesprekken met andere gemeentes als Den Bosch en Nijmegen. Ook daar zullen telers kunnen deelnemen. "Maar het zijn wel telers met een brede focus, omdat we nadrukkelijk kijken naar energie, zorg en educatie." The Greenery kon nog niet reageren op de toekomstplannen van het terrein. Er is volgens Kerkhofs bijvoorbeeld nog niets afgesproken over de mogelijke lengte van de overeenkomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.