Home

Nieuws laatste update:4 feb 2013

Niven is Beste Groenterestaurant van Nederland

Restaurant Niven in het Zuid-Hollandse Rijswijk is verkozen tot Beste Groenterestaurant 2013.

Het restaurant van Niven Kunz haalde iets minder stemmen van eters dan het Amsterdamse restaurant Vermeer, maar de jury gaf de doorslag. Derde werd restaurant Aubergine in Steyl. De prijsuitreiking vond gisteren plaats tijdens Fine Food Professional in de St. Olofskapel van het prestigieuze Hotel NH Barbizon Palace te Amsterdam.

De jury loofde de sterke creativiteit waarmee chef Niven Kunz kookt. Groenten en fruit zijn de groene draad van zijn keuken. Ze zijn als het ware de ziel van zijn restaurant. Ze worden lekker en met veel smaak, zelfs verrassend, bereid. Kunz maakt veel gebruik v an groente uit het Westland. Eerder had hij een retsurant in Wateringen waarmee hij al op zeer jonge leeftijd zijn eerste Michelinster wist te veroveren.

De verkiezing van het beste groenbterestaurant is een initiatief van de Belgische groentekok Frank Fol. Voor Vlaanderen en Wallonië/Luxemburg moet de beslissing nog vallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.