Home

Nieuws laatste update:9 okt 2012

Nederland wil geld terug uit groenteproject Georgië

De Nederlandse staat vordert een half miljoen euro terug van een subsidieproject om in Georgië groente en fruit te produceren en te verwerken.

Het project heeft niet de afgesproken resultaten gehaald in ontwikkeling, stelt de overheid. Het project is gesubsidieerd op grond van het Programma Samenwerking Opkomende Markten (PSOM). Het Nederlandse bedrijf dat de subsidie ontving, spreekt van overmacht door de Russisch-Georgische oorlog in 2008, maar in hoger beroep is vastgesteld dat de Nederlandse overheid in redelijkheid het geld kan terugvorderen van de aandeelhouder van het Nederlandse bedrijf dat zich garant stelde voor de investering. Het project kampte met meer problemen, het werd niet goed geleid en in 2008 brak de kredietcrisis uit. Toch vindt de terugvordering nu hoogstwaarschijnlijk plaats.

Of registreer je om te kunnen reageren.