Home

Nieuws laatste update:8 okt 2012

Twee miljoen bezoekers Floriade

De Floriade 2012 in Venlo trok ruim 2 miljoen bezoekers. Dat heeft directeur Paul Beck bekend gemaakt bij de slotceremonie zondagmiddag.

Beck: “En daar zijn we zeer tevreden mee. Het is echter nog te vroeg een definitieve financiële balans op te maken. De poorten zijn maandag dicht maar de boeken nog niet. Maar ik blijf goede hoop houden op een goed eindresultaat. Belangrijk te noemen is dat de bezoeker ons park heeft gewaardeerd met een 8.5 en de personeelsleden met een 9,2. Ik maak dan ook een diepe buiging voor het personeel. Zij hebben een grote bijdrage geleverd aan het succes van deze Floriade.”

Tijdens de ceremonie werd Het Huis van de Smaak uitgeroepen tot beste inzender van Floriade 2012. Daarmee worden ook belangrijke telersbijdragen van personen als Ton Janssen en Jan Robben beloond.

Volgens Beck heeft de Floriade veel opgeleverd. De toeristische sector heeft volop geprofiteerd van deze Wereld Expo. Hotels in de Regio Venlo hebben gemiddeld 30 procent meer overnachtingen kunnen bijschrijven dankzij de Floriade. Ook heeft de wereld de Regio Venlo leren kennen. "Daar kan geen reclamecampagne tegenop. Veel contacten zijn bij ons gelegd die vruchtbare investeringen kunnen opleveren in de toekomst. Dat is de winst van deze Floriade!”, aldus Beck.

Of registreer je om te kunnen reageren.