Home

Nieuws

Illegale plukker ten onrechte AOW geweigerd

Een illegale tomatenplukker die in 1974 naar Marokko is uitgezet door de vreemdelingendienst heeft een beroep bij de Centrale Raad van Beroep gewonnen.

De Sociale Verzekeringsbank heeft op onjuiste gronden een AOW-uitkering  geweigerd voor de jaren dat hij in Nederland heeft gewerkt, stelt de Centrale Raad van Beroep. De Marokkaan verbleef vier jaar in Nederland en woont sindsdien in Marokko, maar maakt aanspraak op een AOW-uitkering, terwijl hij in die vier jaar als illegaal geen premie betaalde.

Toch heeft de Raad van Beroep het besluit tot weigering van de AOW-uitkering vernietigd, omdat de oud-plukker kon aantonen daadwerkelijk vier jaar op een Nederlands tomatenbedrijf te hebben gewerkt, en zelfs gewoond. Dat levert vier verzekerbare jaren op, stelt de Raad. Die draagt de Sociale Verzekeringsbank dan ook op opnieuw het bezwaar van de Marokkaan te bezien. Het is niet duidelijk of de Marokkaanse 65+-er aanspraak maakt op een Nederlandse AOW-uitkering.

Of registreer je om te kunnen reageren.