Home

Nieuws

Huis van de Smaak wint Floriade Awards

Het Huis van de Smaak, een initiatief vanuit GroentenFruit Bureau in opdracht van de sector (Productschap Tuinbouw), heeft afgelopen zondag de succesvolle editie van Floriade 2012 Venlo afgesloten met twee Floriade Awards. Na 187 dagen is het paviljoen uitgeroepen tot de 'Beste inzending van Floriade 2012' en heeft de gouden medaille gewonnen in de categorie 'Organisation Presentation'.

 

Dagelijks trok deze inzending voor groente, fruit en champignons duizenden bezoekers zoals foodprofessionals, zakelijke dienstverleners en gezinnen en ouderen. Ook vele binnen- en buitenlandse delegaties en (inter)nationale pers bezochten het paviljoen. Door de vele activiteiten uit de sector als Product van de Week en de Zilveren Champignon hebben in totaal 1.411.723 mensen het Huis van de Smaak bezocht en zijn er onder andere 60.000 kilo tomaten, 15.000 kilo paprika, 15.000 kilo komkommers en 420.000 champignonhapjes uitgedeeld naast grote hoeveelheden fruit en vollegrondsgroenten. De nominatie kwam tot stand uit de keuze van een vakjury en de bezoekers van de Floriade.

In het Huis van de Smaak vonden regelmatig persintroducties of nieuwswaardige evenementen plaats. Zo zijn het aspergeseizoen en het aardbeienseizoen officieel geopend in het Huis van de Smaak. Naast grote evenementen waren er ook activiteiten die dagelijks plaatsvonden. Zo stond er iedere week een product centraal. De telers van het product van de week vertelden hun verhaal en lieten het product proeven in de speciaal hiervoor ingerichte marktkraam. Hierdoor waren er dagelijks minimaal vijf telers en vijf koks aanwezig.

Of registreer je om te kunnen reageren.