Home

Nieuws

Glasbeleid Tinte blijft overeind

De gemeenteraad van Westvoorne moet het bestemmingsplan voor glastuinbouw in Tinte op punten aanpassen, maar mag dus verder met het open maken van het buitengebied door verwijdering van oud glas en het inrichten van intensiveringsgebieden.

Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State. De gemeenteraad moet zich nog wel buigen over de milieueffecten van een mogelijk te bouwen biovergistingsinstallatie. In grote lijnen is het bestemmingsplan voor het zogeheten glastuinbouwintensiveringsgebied wel goedgekeurd, maar de gemeente heeft niet in kaart gebracht in hoeverre de installatie het milieu zal belasten.

Daarnaast moet de gemeente duidelijker formuleren waarom één van de tuinders niet mag uitbreiden. De regels over de afstand tussen de bouwvlakken met de woningen van dorpsbewoners zijn onduidelijk. De raad krijgt een jaar de tijd om het bestemmingsplan aan te passen.

Of registreer je om te kunnen reageren.