Home

Nieuws

‘Fair Trade ook voor Europese tuinders’

Een grote meerderheid van de Belgen vindt dat ook Belgische of Europese boeren en tuinders hun producten onder de noemer Fair Trade mogen verkopen. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête naar Fair Trade door het Trade for Development Centre van het Belgisch Ontwikkelingsagentschap, in het kader van de vandaag gestarte Week van de Fair Trade.

90 procent van de ondervraagden kent het begrip Fair Trade en 60 procent kocht het voorbije jaar wel eens Fair Trade-producten. Bijna allemaal (96 procent) zijn ze tevreden tot heel tevreden met het product. Maar ook vindt 70 procent dat ze onvoldoende geïnformeerd worden over Fair Trade.

De ondervraagden zijn bereid tot gemiddeld 15 procent meer te betalen voor Fair Trade. Voor een product dat zowel bio- als Fair Trade-gecertificeerd is, loopt dit op tot 18 procent. In de lijst van meest gekochte Fair Trade-producten staat fruit op 2, na koffie.

Of registreer je om te kunnen reageren.