Home

Nieuws

Duitse rem op innovatie glastuinbouw

Duitse glastuinders ondervinden voor ontwikkeling en invoering van Duitse technische innovaties nadeel van hun relatief kleine schaal en diversiteit.

Dat zei professor Wolfgang Bokelmann van de Humboldt Universiteit uit Berlijn op de landelijke tuindersdag van de koepel ZVG afgelopen week in Berlijn. De ontwikkeling van nieuwe technieken of innovaties verloopt daardoor trager, maar ook zijn schaalvoordelen bij productie door toeleveranciers beperkter. De kosten zijn dus relatief hoger. Een verwijzing naar Nederland maakte hij niet, blijkt uit het verslag van de Duitse glastuindersdag.

Op die dag werd verder duidelijk dat een Duits overheidsprogramma om hernieuwbare energiebronnen te onwikkelen niet heeft aangeslagen in de Duitse tuinbouw. De nieuwe voorzitter van ZVG Jürgen Mertz pleitte op de landelijke tuindersdag voor een verlenging van dat energieprogramma. Met een campagne wil de ZVG verder het imago van de Duitse glastuinder verbeteren bij de consument.

Of registreer je om te kunnen reageren.