Home

Nieuws

Duitse prei- en perenprijs 10 procent lager

In de Duitse winkels zijn prei (9,8 procent) en peren (-9,5 procent) duidelijk lager geprijsd dan een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse statistische bureau Destatis.

De groenteprijzen lagen gemiddeld wel 4 procent hoger dan vorig jaar in september. Dat beeld komt redelijk overeen met wat Destatis op de groothandelsmarkten ziet voor groente en fruit. Daar is de prijsstijging ten opzichte van 2011 zo’n 5 procent voor groenten en fruit. Er zal in die maand in 2011 nog een drukkend prijseffect zijn opgetreden als verklaring voor het verschil. De septembermaand bracht wel een lichte prijsverlaging voor groenten ten opzichte van augustus.

De fruitprijzen in de winkels liggen 8 procent boven de winkelprijzen van vorig jaar, maar ten opzichte van augustus daalden de prijzen wel 3 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.