Home

Nieuws

Beste Groenteman koopt zelf bij telers

Groentespeciaalzaak Landwaart uit Maartensdijk is verkozen tot beste Groenteman van Nederland. Na een brede inspectie op de producten in de winkel, een kennisquiz en receptenwedstrijd kwam Landwaart uit beste uit de bus op de AGF-detailbeurs in Houten.

Landwaart ontwikkelde de laatste jaren met collega-speciaalzaken een eigen distributiekanaal direct van telers. Wim Landwaart: “met een clubje groenteboeren hebben we Businesspartners Fresh opgericht. Daarin doen we zaken met onder meer specialiteitentelers. We laten daar zelf een wagen voor rijden om zo product zo vers mogelijk in de winkel te krijgen.”

De groentemannen in Businesspartners kopen via een commissionair zelf op de klok in Barendrecht en België, maar kopen daar ook op de groothandelsmarkt in Brussel: “dat is het Rungis uit Parijs in het klein.” Maar de groentemannen gaan verder. Ze hebben contacten gelegd met producenten van zuidvruchten in Frankrijk. “Daarmee willen we echt het beste van het beste fruit.”

Of registreer je om te kunnen reageren.