Home

Nieuws

Beperkt herstel groentenomzet Landgard

De Duitse afzetorganisatie Landgard heeft in de eerste negen maanden een vijf procent hogere omzet groente en fruit behaald. Daarmee is het nog niet hersteld van de forse daling van de omzet groenten en fruit in 2011.

De omzet van 672,9 miljoen euro in 2011 lag 16 procent lager dan in 2010. Dat maakt de organisatie desgevraagd bekend. Landgard boekte een verlies van meer dan 61 miljoen euro over de totale omzet die voor een belangrijk deel leunt op sierteelt.

Landgard maakte pas vorige week de resultaten over 2011 bekend, om de vernieuwde directie een kans te geven het bedrijf te stabiliseren na een aantal forse tegenvallers. Een stevig kostenbesparingstraject moet Landgard in 2013 weer in de zwarte cijfers doen belanden.

De daling van de groenten- en fruitomzet in 2011 heeft vooral te maken met ongunstige weersomstandigheden en Ehec. Een dalende omzet voor groenten en fruit was in heel het land zichtbaar, stelt een woordvoerder. De totale groentenverkopen in Duitsland zakten van 4,8 miljard euro naar 4,63 miljard.

Of registreer je om te kunnen reageren.