Home

Nieuws

Ali B brengt Floriade 2022 naar Almere

Op 7 oktober sluit de Floriade 2012; op dat moment vindt de officiële overdracht van Venlo naar Almere plaats. Dat gebeurt op een bijzondere manier, meldt de stad Almere in een persbericht.

Ali B neemt in Venlo, namens de stad Almere, de Floriadevlag in ontvangst. Die vlag wordt vervolgens – per fiets – naar Almere gebracht. Om 22.30 uur wordt de vlag gehesen op de Esplanade, tegen de achtergrond van een groot(s) vuurwerk, vanaf de locatie waar de Floriade in 2022 plaats zal vinden.

Op 24 september maakte de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) bekend dat Almere de Floriade 2022 mag organiseren. Dit besluit is van grote betekenis voor de stad; Almere krijgt er, in het hart van de stad, een blijvend natuur-, cultuur- en recreatiepark bij, een groene Cité Idéale. De toekenning betekent ook dat er tien jaar lang wordt geïnvesteerd in de vergroening van de stad en de regio. Almere, de provincie Flevoland en de Metropoolregio Amsterdam worden een living lab voor innovaties op het terrein van ‘Growing Green Cities’.

Liza Bruggeling

Of registreer je om te kunnen reageren.