Home

Nieuws 1 reactie

16.000 pageviews voor bestrijdingsmiddelensite

De website Allesoverbestrijdingsmiddelen.nl heeft sinds de lancering 16.000 pageviews gegenereerd. Op de inhoud komen wisselende reacties.

Dat zegt specialist voedselveiligheid Stephen Peters van het Voedingscentrum, de instantie die de website onderhoudt. Het Voedingscentrum heeft bij de lancering weinig media-aandacht gezocht. Toch is de site al enkele duizenden keren bekeken. In totaal zijn er 16.000 pagina’s bezocht.

Peters geeft aan dat er inmiddels ook diverse suggesties van consumenten en vanuit de sector zijn aangedragen voor uitbreiding. Zo vragen consumenten om duidelijkheid over het verschil tussen biologische en reguliere teelt.

Vanuit de sector is gevraagd om meer details over verschillende toepassingen van gewasbescherming in de teelt, bijvoorbeeld bij de bestrijding van bladluis en kersenvlieg. Ook zijn er kritische reacties. Zo heeft Foodwatch aangegeven dat de inhoud van de site te eenzijdig is.

Volgens Peters wordt er momenteel gekeken of er een onderdeel opinie aan de site kan worden toegevoegd. Daarin komt ook ruimte voor inhoudelijke discussie. Hoe dat onderdeel precies ingevuld gaat worden, is nog niet duidelijk.

Eén reactie

  • P. Verschuren

    De site is een goed initiatief. Helaas heeft de mythevorming rondom gewasbescherming al groteske vormen aangenomen. Het zal niet meevallen om een realistische discussie te laten plaatsvinden, maar dat mag geen beletsel zijn om er toch aan te beginnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.