Home

Nieuws

Blauwebessentelers starten jamfabriek

Zes blauwebessentelers die aangesloten zijn bij Dutch Blueberry Collective gaan op het terrein van en in samenwerking met ZON fruit & vegetables medio 2012 een jamfabriek opstarten.

De jamfabriek is in eerste instantie gericht op de verwerking van blauwe bessen die niet geschikt zijn voor de versmarkt omdat ze te rijp zijn geworden. In een later stadium zouden ook aardbeien, frambozen en bramen verwerkt kunnen worden tot jam, siroop of sappen. De afzet willen de blauwebessentelers grootschalig aanpakken om ook supermarkten te kunnen bedienen.

Er wordt door ZON fruit & vegetables en door Dutch Blueberry Collective ieder een half miljoen euro geïnvesteerd in de aanschaf van de benodigde machines. ZON past verder een aantal bestaande hallen aan en bouwt deels nieuwe hallen om het bedrijf te kunnen huisvesten, aldus Dagblad De Limburger. De ruimten worden gehuurd door het nieuwe verwerkingsbedrijf.
Naar verwachting van Theo Douven, voorzitter van Dutch Blueberry Collective, zal de fruitfabriek jaarlijks een omzet draaien van 20 tot 25 miljoen euro.

Bron: Groenten&Fruit - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.