Home

Nieuws 4 reacties

Met de trein naar Berlijn

Ton van der Scheer vertegenwoordigt dit jaar Groenten & Fruit op dé versbeurs van Europa, de Fruit Logistica. En wie kwam hij tegen in de trein?

Natuurlijk gaat Groenten & Fruit naar de Fruit Logistica in Berlijn. Net als half Nederland. Op de openingsdag van de beurs met de trein naar Berlijn zit het er dik in dat er tuinbouwtaal in de lucht zal hangen. In Amersfoort komen de mannen van The Greenery de trein in. Direct herkenbaar aan het Westlandse accent, waarmee een schallend ‘Môge!’ door de coupé klinkt.

Aan het ene tafeltje gaan de vier klaverjassers zitten: al voor de trein weer in beweging komt komen de kaarten op tafel. Het doet deugd dat de heren – uiteindelijk toch net als ik op kosten van de tuinder – tweede klasse reizen en klaverjassen met een gratis spel kaarten, gesponsord door LTB Accountants.

Aan het andere tafeltje neemt nummer 5 van het Greenery-beursteam plaats. Hij heeft zich goed voorbereid met ruim voldoende leesvoer voor op de hele heen- én terugreis: zijn tas is zwaar van de laatste vijf Groenten & Fruit Magazines.

Tussen de ‘giffies’ door nemen de mannen een telefoontje aan: “Je moet even een pallet inkopen bij Hoogsteder.” Met Michel: “Nee joh, dan moet je het niet doen. Dan moet je ze gewoon aan Edeka meegeven.” En bespreken ze de perikelen rond de interne verhuizing.

Als we een uurtje of 5 later in Berlijn aankomen heeft Jan Opschoor twee van de vijf Magazines doorgenomen en opmerkelijk genoeg een boekje over de kansen voor de sierteelt tot 2015. Aan de kaarttafel is het uitgelopen op een gelijkspel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Herman

  Dat gaat met het AGF-vliegtuig dan toch mooi een stukkie sneller, met nog veel meer bekenden

 • no-profile-image

  Bernadette Bijman

  Was vorig jaar met onze collega's Arno en Joost naar Berlijn. Dat heeft veel indruk gemaakt. Wat een beurs! Mocht ik ooit denken dat Nederland het middelpunt is van de G & F handel, dan was dat na een bezoek aan Berlijn goed over. (helaas)

 • no-profile-image

  F.T.P.

  We zijn lekker met de auto in Berlijn,ff paar uurtjes douwen op de autobahn

 • no-profile-image

  Piet Keijzer

  Wat voor nut heeft zo'n beurs als elke nationaliteit in de hal van zijn eigen land blijft?

Of registreer je om te kunnen reageren.