Home

Nieuws

De agenda van Wilko Wisse

De boerenzoon die onder glas ging. Die kijkt met een frisse blik naar de tuinbouw. Maar Wilko Wisse is snel geïntegreerd en ziet nu vooral een sector om zich heen met mooie ondernemers, die dwars door zwaar weer én goede jaren gaan voor hun producten en bedrijven.

Medewerker van het Jaar Wilko Wisse heeft voor een boerenzoon uit Colijnsplaat, die HBO ging doen in Delft en daarna bij glastuinbouwbedrijf Lans ging werken, een opvallend wij-gevoel. Vaak als hij ‘wij’ zegt bedoelt hij de ondernemers en soms zelfs specifiek de werkgevers in de tuinbouw. Een blik in Wilko’s drukbezette agenda leert bijvoorbeeld dat hij in de CAO-regiegroep aanschuift. En dat is niet in het kantoor van FNV of CNV, maar ten huize van de ZLTO.

Zo vreemd is dat echter ook weer niet. In veel andere bedrijfstakken spelen directieleden, die zelf geen eigenaar zijn van hun bedrijf maar er gewoon op de loonlijst staan, de rol van werkgeversonderhandelaar in CAO-besprekingen. Met een man als Wilko Wisse in die regiegroep toont de tuinbouw nog maar weer eens aan een normale sector te worden.

Koffie halen
Dat de agenda van Wilko zo vol staat, geeft aan wat zijn functie bij Lans in feite behelst. "Die functie is niet zo makkelijk in één woord te vangen. Ik had directie-assistent op mijn kaartje staan, maar dat zou ook heel zwart wit kunnen inhouden dat ik koffie haal voor de directeuren. Nu heet ik stafmedewerker. Waar het op neerkomt is dat ik veel op pad ben om het bedrijf te vertegenwoordigen. We krijgen veel verzoeken voor presentaties en om in werkgroepen en besturen te gaan zitten. Daar hadden en hebben Cees en Leo niet altijd tijd voor. Dus daar hadden ze iemand voor nodig."

Morgen in G&F Magazine
Lees de rest van het verhaal en dat van de nummers 2 en 3 in de strijd om de titel Medewerker van het Jaar, Brenda Kouwenhoven en Mekki El Ouassaidi morgen in het Groenten & Fruit Magazine.


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ton van der Scheer

Of registreer je om te kunnen reageren.