Home

Nieuws

Week van de Smaak voor écht eten

Op 19 september start de vierde editie van de Week van de Smaak. Het thema is dit jaar ‘smaakfruit’, met speciale aandacht voor het werk van bijen en imkers voor de fruitteelt.

Er zijn van 19 t/m 26 september ruim 400 deelnemende bedrijven en organisaties die publieksactiviteiten organiseren. In ’s-Hertogenbosch, dan 'Hoofdstad van de Smaak 2010', gaat o.a. de grootste biologische picknick allertijden plaatsvinden.
De Week van de Smaak wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van eerlijke producten en pure smaken. Via smaakbeleving wil het evenement bijdragen bij aan de bewustwording over streek- en seizoensproducten en biologische voeding.

Verse product
Pierre Wind, kokoloog en smaakambassadeur: “De Week van de Smaak is de verjaardag van het verse product. De lekkerste week van het jaar! Ik wil iedereen uitnodigen om dit feest mee te maken, het maakt niet uit hoe jong of oud je bent en of je veel of weinig van eten afweet. In de Week van de Smaak kun je overal proeven van vers fruit en andere waanzinnig lekkere dingen. Kikkûh! Wist je bijvoorbeeld dat er wel 8 soorten aardbeien bestaan?”

Tijdens Beter Eten 2010, hét real food festival in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, zal minister Verburg van LNV het officiële startsein geven voor de Week van de Smaak.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.