Home

Nieuws

Wedstrijd om beste schoollunch

Schoolkinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs gaan zich de komende twee maanden buigen over de beste lunch die zij op school zouden kunnen nuttigen.

De school die de lekkerste en beste lunch verzint, wint een mobiele schoolkeuken.

De beste schoollunch van Nederland is een wedstrijd, die onder meer is uitgeschreven door de Wageningen Universiteit, het ministerie van LNV en Euro Toques, een organisatie van topkoks. Deelnemende scholen krijgen een lespakket over goede voeding en streekgebonden producten.
Met de opgedane kennis moeten de leerlingen een lunch samenstellen, die op school klaar te maken is, die gezond en biologisch verantwoord is en ook nog lekker.

Week van de Smaak
De lunchwedstrijd is een onderdeel van de Week van de Smaak, die op 19 september begint. Doel van de Week van de Smaak is bezoekers kennis te laten maken met duurzaam geproduceerd voedsel uit hun eigen omgeving. Op allerlei plekken in het land zijn culinaire evenementen, terwijl veel biologische landbouwbedrijven de deuren openzetten.
Smaakhoofdstad is dit jaar Den Bosch. Daar is van 17 tot en met 19 september onder andere het Beter Eten-festival met congres en beurs. Bezoekers kunnen meedoen aan de verkiezing van het lekkerste in Nederland gekweekte fruit. De Week van de Smaak duurt tot en met 26 september.


Bron: AgD.nl/ANP

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.