Home

Nieuws

Verlenging om liquiditeit bedrijven te versterken

Twee fiscale steunmaatregelen voor het bedrijfsleven worden met één jaar verlengd tot en met 2011. Het betreft de verruiming om verliezen te verrekenen met in het verleden betaalde belasting, en de mogelijkheid om investeringen sneller af te schrijven. Dat meldt het Finacieele Dagblad.

Demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager zal de verlenging van de in 2008 ingevoerde maatregelen op Prinsjesdag bekend maken, zo schrijft Het Financieele Dagblad. De maatregelen zijn bedoeld om de liquiditeit van bedrijven te versterken en bedrijfsinvesteringen te stimuleren.

Verliezen verrekenen
De verruiming om verliezen te verrekenen met in het verleden betaalde belasting houdt in dat bedrijven een verlies niet één maar drie jaar terug kunnen verrekenen met de belastingen. Tegelijkertijd is de termijn voor verliesverrekening in de toekomst ingekort van negen naar zes jaar. De mogelijkheid om investeringen sneller af te schrijven (de zogeheten willekeurige afschrijving) houdt in dat bedrijven ervoor kunnen kiezen investeringen versneld (in twee jaar) kunnen afschrijven.

Garantieregeling bedrijfskrediet
Maandag maakte het ministerie van Economische Zaken bekend ook de garantieregeling voor bedrijfskrediet te verlengen tot en met 2011. In deze regeling stelt de overheid zich garant voor 50 procent van een bedrijfskrediet. Voor 2011 is 2 miljard euro beschikbaar voor de regeling, zodat banken 4 miljard euro kunnen uitlenen.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.