Home

Nieuws

'Toegang markt China binnen drie tot vijf jaar'

Binnen drie tot vijf jaar moet het mogelijk zijn om onderscheidende producten van Nederlandse bodem naar China te exporteren.

Dat is althans de indruk van Jack Stroeken, die in september als directeur van GroentenFruit Bureau de Asia Fruit Logistica bezocht en een handelsreis maakte door China.

“Er gaan naar Azië steeds meer groenten en fruit uit Nederland, maar in China en Hongkong hebben we nauwelijks afzet”, aldus Stroeken in zijn reisverslag. “Helaas is de Chinese markt vooralsnog officieel gesloten voor Nederlands groenten en fruit, wel is er afzet in Hongkong.”

Topkwaliteit
Nederland werkt volgens Stroeken hard om de Chinese markt open te krijgen. “De verwachting is dat over drie tot vijf jaar er grote kansen liggen voor topkwaliteit product dat onderscheidend is van lokale producten.”

De Chinezen in de grote steden willen graag betalen voor wat bijzonders, is Stroeken van mening. “En zeker als straks de eigen productie de vraag niet kan bijbenen zal uiteindelijk de markt toch open gaan. En dan is het zaak om ook als Nederlandse afzet daar van te profiteren.”

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Brammert Waagmeester

Of registreer je om te kunnen reageren.