Home

Nieuws 2 reacties

Tesco wil meer grip op aanvoer agf

Het Britse supermarktconcern Tesco heeft inhoudelijke details prijsgegeven over de plannen om de aanvoer van verse groente en fruit te optimaliseren en meer naar zich toe te trekken.

Dat meldt Fresh Produce Journal op basis van een interview met inkoopmanager Darren Clough. Tesco zou nadrukkelijk op zoek zijn naar vormen van verticale samenwerking. Daarin wordt niet alleen gekeken naar de directe relatie met producenten, maar ook naar mogelijkheden om producenten exclusief aan Tesco te verbinden dan wel in te lijven.

Tesco hoopt door de relatie met leveranciers te verbeteren een efficiencyslag te maken en zo kosten en tijd te besparen. Volgens Clough staan veel producenten positief tegenover directe samenwerking met de retailer.

Ketenbenadering
In Groot-Brittannië zouden importeurs wisselend hebben gereageerd op de plannen van de retailer. Sommigen vermoeden een radicale omslag in ketenbenadering die grote gevolgen kan hebben voor de sector, anderen denken dat de supermarktgigant het niet aan zal durven de sourcing voor 100 procent naar zich toe te trekken, omdat de risico’s te groot zijn.

De angst dat partijen buitenspel worden gezet, is volgens Clough onterecht. “We zijn niet op zoek naar manieren om partijen buitenspel te zetten of te dwingen een bepaalde route te volgen.”

Bron: Fresh Produce Journal - Bewerking: Brammert Waagmeester

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boskwekerijen

  Wij zijn wel in voor een andere relatie met Tesco,maar dan wel op bassis van gelijkheid.
  Zodat wij even veel aan het produkt verdienen als dat Tesco doet.

 • no-profile-image

  Jan Willems

  denk je dat dit gaat lukken? Ik niet.
  Tesco probeert de telers van haar leveranciers los te weken en we weten allemaal waarom

Of registreer je om te kunnen reageren.