Home

Nieuws 2 reacties

'Nederlander creëert eigen frustratie'

Nederlanders doen te haastig zaken. Daarmee creëren ze in het buitenland hun eigen frustratie. Dat zegt schrijver Jacob Vossestein in Groenten & Fruit Magazine.

Nederlandse tuinders die een nieuw bedrijf willen opzetten moeten en zullen zo snel mogelijk in een rechte lijn van A naar B. Wie bijvoorbeeld een bedrijf of een filiaal in pakweg Polen wil vestigen, die wil dat graag efficiënt en snel doen om snel te kunnen gaan produceren. “Maar meestal bespaar je alleen maar tijd, als je éérst de tijd neemt om een netwerk om je heen te bouwen, aandacht te schenken, vertrouwen te geven en te winnen.”

Showfiguur
Volgens Vossestein sturen bedrijven meestal de verkeerde persoon naar het buitenland om daar zaken te gaan doen. “Wie laten wij die buitenlandse vestiging opzetten? De grootste techneuten en de strengste cijferaars. Het is een heel voordeel als je een beetje een showfiguur  hebt die het werk in het buitenland kan doen. Dan gaat het per saldo vlotter.”

Lees meer in de septembereditie van Groenten & Fruit Magazine.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ton van der Scheer

Laatste reacties

  • no-profile-image

    tuinder buitenland

    Ik weet niet waar die info vandaan komt maar we hebben hier in het buiten land al genoeg show figuren van de H.A.S. enz die denken dat ze he allemaal al weten maar nog geen plant in kunnen draaien maar even voor een groot salaris en een hoop mooie praatjes (want ze hebben de HAS toch gedaan) naar het buitenland komen er een puinhoop van maken en de investeerder ermee laten zitten en dan mag de gewone tuinder het weer op komen knappen voor een beetje geld want er zit niet meer in het budget want daar is de HASer al mee vandoor ,slimme jongens die HASer's

  • no-profile-image

    tuinder binnenland

    Ik weet niet wat de HAS-er u heeft aangedaan. Misschien wilt u er over praten? Ik ben zelf een HAS-er (en teel nu tomaten), en ik voel me aangesproken. Ik zou niet iedereen over één kam scheren. U voelt zich waarschijnlijk zelf een ECHTE tuinder.

Of registreer je om te kunnen reageren.