Home

Nieuws

Lastenreductie bedrijven blijft achter

Het terugdringen van de administratieve lasten voor het bedrijfsleven blijft achter bij de doelstellingen. Dat meldt SC Online.

Het terugdringen van de administratieve lasten blijft achter door het controversieel verklaren van het wetsvoorstel voor vereenvoudiging van de loonheffing en het uitstel bij de invoering van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Dat meldt minister Van der Hoeven van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Het kabinet zegt meer dan dertien procent lastenreductie bereikt te hebben. Dat staat gelijk aan meer dan een miljard euro. Het oorspronkelijke streven was dat de teller rond deze tijd op zeventien procent minder lasten zou staan.

Slechte prestaties
Het ministerie van Verkeer en Waterstaat Kampioen is kampioen in de lastenvermindering. Dit ministerie heeft sinds de start van het kabinet een reductie van 25 procent gehaald. Het ministerie dat het slechts presteerde is het ministerie van Sociale Zaken die slechts twee procent reductie wist te halen. Ook het ministerie van Onderwijs doet het slecht met een schamele vier procent.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.