Home

Nieuws

Joustra verlaat PT

Tjibbe Joustra vertrekt bij het Productschap Tuinbouw. Hij volgt er per 1 februari 2011 Pieter van Vollenhoven op als voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

“De nieuwe functie valt niet te combineren met het voorzitterschap van het Productschap. Jammer, want ik deed het met buitengewoon veel plezier", aldus Joustra. "Aan de andere kant is het wel een goed moment. De Toekomstagenda is klaar en er staat veel in de steigers voor de komende periode."

Vice-voorzitter Bart Bruggeman van het PT begrijpt dat Joustra de voorkeur geeft aan deze 'eervolle en uitdagende functie'. De CNV'er Bruggeman kijkt terug op een interessante en effectieve periode met Joustra. “Joustra heeft het proces in gang gezet om met de sector te komen tot een Toekomstagenda voor het PT, waarin duidelijk is benoemd welke taken de sector ziet voor het PT. Het werkterrein van het PT is hiermee helder afgebakend. Joustra gaf niet alleen richting voor de toekomst van het PT, maar ook voor de product- en bedrijfsschappen in het algemeen.”


Net als tijdens de periode tussen het vertrek van de vorige voorzitter Dirk Duijzer en het aantreden van Joustra zal Bruggeman het voorzitterschap waarnemen. Het PT-bestuur gaat zich de komende periode beraden op de opvolging van Joustra.


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ton van der Scheer

Of registreer je om te kunnen reageren.