Home

Nieuws 1 reactie

'Joustra deed in zijn korte tijd goed werk'

Het aangekondigde vertrek van Tjibbe Joustra als voorzitter van het Productschap Tuinbouw wordt door velen betreurd. De voorzitter heeft een duidelijk leidende rol gehad en dat werd zeer gewaardeerd. "Jammer dat hij al zo snel weggaat. We hadden nog veel meer aan hem kunnen hebben", aldus vice-voorzitter Bart Bruggeman van het PT en bestuurslid namens CNV.

Het vertrek van Joustra wordt bestempeld als ‘vreselijk jammer’ voor de sector en het PT zelf. Tjibbe Joustra wordt geprezen om het goede werk dat hij in een korte tijd heeft verzet. Zo is onder zijn leiding enkele maanden geleden de Toekomstagenda 2010-2015 tot stand gekomen waarin de sector heeft bepaald met welke thema’s het schap bezig moet zijn en welke rol het PT daar in heeft.

Tiny Aerts, bestuurder in het PT, vindt het jammer dat de 'net warmgedraaide voorzitter' weg gaat. Joustra was volgens hem een man van statuur en Joustra heeft in een korte tijd veel betekend. "De PT-voorzitter gaf op verschillende manieren rust. Richting de NVAF, richting de politiek. Hij heeft zeker een stabiliserende rol gehad. Ook onder de bestuurders. Het was een man die naar consensus zocht.”

Lans gebroken voor PBO's
Ook Bart Bruggeman, vice-voorzitter van het PT en namens het CNV in het PT-bestuur, betreurt het aangekondigde vertrek maar is content met het verzette werk. “Joustra heeft in een korte tijd en met een stevige discussie helder op een rij gekregen wat een PT moet doen. Hij gaf goed leiding aan dit moeilijke proces. Door zijn kennis en kunde en gezag werden initiatieven van Joustra geaccepteerd en werd de meerwaarde ervan ingezien. Als hij praat, luister je." Volgens Bruggeman brak Joustra een lans voor de toekomst voor alle PBO’s. "Hij heeft sjoege aan het PT gegeven en daarmee is het PT een voorbeeld geworden voor andere PBO’s. En ik kan het weten, want als CNV'er zit ik in verschillende schappen."

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bram AAB

    Het is jammer dat als men tevreden is over een voorzitter en deze meldt veel goed werk gedaan te hebben, dezelfde voorzitter zwicht voor een andere aanbieding/uitdaging. Daarmee wordt het PT juist in deze moeilijke periode van een goede leider armer. Het was beter geweest als dit na de stemming voor het PT was gebeurd. We hebben tenslotte een goed functionerend PT hard nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.