Home

Nieuws

Gratis schoolgroente en -fruit in Westland

Gisteren werd op basisschool De Schakel in Maasdijk een schoolfruit en -groenteprogramma voor de gemeente Westland aangekondigd. Na de herfstvakantie zullen alle scholieren van deze gemeente gedurende 6 weken driemaal per week gratis schoolfruit en -groente uitgedeeld krijgen.

Na de herfstvakantie starten The Greenery, Rijk Zwaan, Rabobank en Tommies met een project waarbij alle 50 basisscholen van de gemeente Westland van verse groente en fruit voorzien worden. In totaal zullen ongeveer 10.000 scholieren bereikt worden. Het project, dat opgezet wordt zonder subsidie, moet daarnaast aantonen dat een economisch leefbaar schoolfruit en -groenteprogramma uitvoerbaar is. Het dient als blauwdruk voor de uitrol van vergelijkbare programma’s in andere steden en regio’s.
De gemeente Westland, die als GreenPort een sterke relatie met de tuinbouw heeft, ondersteunt dit project omdat het bijdraagt aan haar lokale gezondheidsbeleid. Dit beleid is er onder andere op gericht het aantal mensen met overgewicht te verminderen.

Gratis start
Het programma is gedurende zes weken volledig gratis. Vervolgens kunnen ouders ervoor kiezen hun kinderen driemaal per week een gezonde snack op school aan te bieden voor een vergoeding van 50 cent per verstrekking. Het assortiment bevat handige groente- en fruitsoorten die makkelijk te consumeren zijn. Het gaat daarbij om appels, bananen, kiwi’s, mandarijnen, Tommies snoeptomaatjes en snackkomkommers.

Met dit project willen The Greenery, Rijk Zwaan, Rabobank en Tommies een gezond voedingspatroon bij jongeren stimuleren en obesitas verminderen.

Bron: Groenten&Fruit - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.